At være bange for sine drømme

Jeg skal være helt ærlig over for dig. Jeg har simpelthen været så bange for at starte den her blog om selvværd. Jeg blev uddannet som Selvværdsvejleder i december 2015, og jeg kan mærke, at jeg har fået meget mere selvværd af at tage den et-årige uddannelse, men alligevel så skræmmer den her blog mig bare mega meget – fordi hvad nu, hvis folk synes, den er vildt dårlig?

Da jeg var færdig med uddannelsen som Selvværdsvejleder, vidste jeg godt, at jeg gerne ville have klienter, som jeg kunne hjælpe med at få bedre selvværd, og drømmen om at starte en blog blev også hurtigt formet i mine tanker. Det virkede jo som en genial idé! Jeg er uddannet journalist og er vant til at skrive og formidle, og jeg havde lige fået alle de her nye, seje værktøjer hos Joan Ørting, hvor jeg har taget mit kursus.

Mine venner heppede på mig og sagde, at det var en god idé, og at det ville jeg være god til. Det var super dejligt at få den opbakning og støtte, men der var også noget andet, der rumsterede inde i kroppen på mig. Det var den her velkendte frygt for at eksponere mig selv. For at fejle. Og for at blive bedømt af andre mennesker.

For hvad nu hvis den her blog bliver en kæmpe fiasko? At folk, jeg både kender og ikke kender, synes, den er noget værre lort? At jeg ikke kan leve op til mine egne forventninger om at drive en blog?

De her tanker har fyldt rigtigt meget, og selvom jeg har taget små skridt i retning af faktisk at starte bloggen, så har jeg mest bare skubbet den foran mig. Ubevidst valgt ikke at prioritere det og tænkt, at det havde jeg ikke tid til lige nu. Men når man har en drøm, så bliver man jo nødt til at prioritere den, hvis den skal lykkes. Tingene sker desværre ikke af sig selv.
Én ting er i hvert fald sikker: vi når ikke vores drømme, hvis vi ikke tør risikere noget. Og selvom det er farligt, så er det netop de skridt ud af vores komfortzone, der gør, at vi vokser som mennesker. Jeg vil gerne vokse og være modig – vil du være med?

Så nu står jeg lige foran beslutningen om at starte den her blog. Jeg vil sindssygt gerne, fordi jeg ved, at det vil udfordre mig både fagligt og personligt. Og den udfordring vil forhåbentlig rykke mig og gøre mig til et stærkere og mere modigt menneske. Samtidig vil det give mig en enorm tilfredsstillelse at arbejde for at opnå min drøm, og bloggen kan måske endda hjælpe mig med at finde klienter, der gerne vil arbejde med deres selvværd, hvilket er en anden drøm.

Og ja, jeg er vildt bange for at stille mig derud, hvor alle kan se mig og vurdere mig for det, jeg laver. Men jeg er også ved at være så ulykkelig over ikke at følge min drøm, at jeg snart tør tage springet. Fordi hvad er det værste, der kan ske? Og kan det være værre end følelsen af ikke at gøre noget som helst?

Kender du det her med at være bange for at følge dine drømme? Hvad går du og drømmer om? Hvad er du bange for? Og hvad holder dig tilbage?

Kommentér gerne herunder, hvad du tænker om de her ting. Måske kan vi motivere hinanden og hjælpe hinanden med gode råd og opmuntring.

Her er en virkelig stærk video af Prince Ea, der handler om det her med ikke at følge sine drømme. Jeg har set den så mange gange, og måske vil den også motivere dig.

11 thoughts on “At være bange for sine drømme

 1. You go, gurl!
  Det er underligt, for mig, at kommentere en blog, men din kan ét eller andet.
  Stor respekt herfra og tak for inspiration.
  Bliv endelig ved! 🙂

  1. Ej, tusind tak! Sikke en dejlig kommentar, den gjorde mig glad! 🙂 Det gør mig meget glad, hvis jeg kan inspirere andre. Jeg skal nok blive ved 🙂

 2. Stærkt, Sabine! Jeg synes, du rammer spot on med udtrykket at være bange for sin egen drøm. Jeg kastede mig selv ud i en af mine for – tja, vel snart 9 måneder siden, og lige siden har jeg svinget mellem stolt og skidebange for, at det måske ikke fører til noget som helst. Men jeg siger stædigt til mig selv igen og igen, at det i det mindste har ført til, at jeg har turdet. Tillykke til dig med, at du også har turdet. Glæder mig til følge med 🙂

  1. Åh, den der svingen mellem usikkerhed og stolthed kender jeg godt. Og jeg tror, det er SÅ vigtigt, at du er hoppet ud i din drøm og holder fast i, at det er vigtigt og rigtigt for dig. Og det giver dig forhåbentlig meget mere på en masse forskellige niveauer at turde. Så fortryder man ikke, og man har lært en masse af det. Jeg ønsker dig det bedste med dit projekt – hold ud, kæmp videre, og tro på dig selv 🙂

 3. Der er ikke én ting her, jeg ikke kan genkende. Manglende selvværd har væltet mig bagover. Fra at være en ellers hidtil meget udadvendt, initiativrig og glad pige, er jeg blevet passiv, isoleret og i bund og grund skidehamrende usikker. Jeg har det bedst under dynen med en god serie på og min kæreste i hånden, fordi dér er der ingen der dømmer mig og virkeligheden skal jeg ikke forholde mig til.
  Og det er egentlig ret forløsende at læse dig forklare/normalisere den type tanker og følelser.
  Så jeg ville egentlig bare give dig et skulderklap for dit arbejde 🙂

  1. Mange tak for din kommentar og dit skulderklap – det betyder meget 🙂
   Det lyder som noget af en forvandling, du har været igennem, og jeg kender godt den rare tryghed, der følger med, når man flygter ind i noget andet (fx tv-serier under dynen). Jeg håber, du finder modet og styrken til engang imellem at kigge uden for dynen, fordi livet har så meget mere at byde på – og jeg er sikker på, at verden også vil tage imod dig på en god måde 🙂 Pøj pøj med det!
   PS Har du set, at jeg tilbyder gratis samtaler lige nu? http://stjerneselvværd.dk/?page_id=35

 4. Kære Sabine. Du har været en stor inspiration for mig i al den tid jeg har kendt dig. Du har inspireret mig til at turde synge, vise følelser og rejse. Og du har nok gjort det uden at vide det. Jeg glæder mig til at blive ved med at lade mig inspirere af dig. Du er skøn. Tak for dig<3 Kram Anniqa

  1. Hej Anniqa!!
   Tusind tak for din fine besked – jeg begyndte sgu at græde, da jeg læste den 🙂 Hvor er det dejligt, at jeg har kunnet inspirere dig med alle mine tårer, min gule ukulele og min rejsehistorie 🙂 Jeg håber, du har det godt og er kommet langt på din rejse. Du er skøn, og tak for dig også <3

 5. Kære Sabine. Hjertelig tillykke med din blog<3 Jeg bliver både motiveret og inspireret. Tak for alt det du giver<3 Knus og kram til til dig<3

  1. Hej Britt
   Tusind tak for din kommentar! 🙂 Og mange tak for lykønskningen – det er jo fantastisk at gøre noget, jeg er bange for, og så blive modtaget sådan her 🙂 Jeg håber, du har det godt <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *